• 1401/01/21
  • - تعداد بازدید: 5745
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
بیمارستان قلب الزهرا (س)

بیوگرافی شهید علی صیاد شیرازی سرلشکر نیروی زمینی ارتش کشور

.

شهید علی صیاد شیرازی,فعالیت های شهید علی صیاد شیرازی,شهادت شهید علی صیاد شیرازیشهید علی صیاد شیرازی از جمله افسران انقلابی ارتش در دوران نهضت اسلامی بود.

شهید علی صیاد شیرازی سرلشکر نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده آن بود. او بعد از این که از فرماندهی نیروی زمینی ارتش استعفا داد ، عضو شورای عالی دفاع ملی شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تلاش های وی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح متجلی شد. 

چکیده ای از بیوگرافی شهید علی صیاد شیرازی
سرپوش مذهبی - نام:علی صیاد شیرازی

زاده:23 خرداد 1323

زادگاه: درگز خراسان

ملیت:ایرانی

درگذشت:21 فروردین 1378

مدفن:قطعه 29،  بهشت زهرا،  تهران

بیوگرافی شهید علی صیاد شیرازی
علی صیاد شیرازی در 23 خرداد سال 1323 در شهرستان درگز از توابع استان خراسان رضوی دیده به جهان گشود. نام مادر وی شهربانو بود و نام پدرش زیاد بود. پدر وی از عشایر قشقایی بود که به استخدام ژاندارمری درآمد و سپس به ارتش منتقل شد. وی دو خواهر و شش برادر داشت که یکی از برادرانش در جوانی درگذشت. او بهمراه پدر و خانواده، مانند دیگر خانواده های نظامیان، از شهری به شهر دیگر مهاجرت می کرد. محلّ پرورش شهید علی صیاد شیرازی شهرهای مشهد،  گرگان، شاهرود، آمل، گنبد و سرانجام گرگان بود. شهربانو شجاع که مادر او بود در 4 مرداد 1395 فوت کرد.

وصیت نامه ی شهید علی صیاد شیرازی,شهید علی صیاد شیرازی,سپهبد شهید علی صیاد شیرازیاز ویژگی های شهید علی صیاد شیرازی میتوان به شخصیت مذهبی و فعالش اشاره کرد.

تحصیلات شهید علی صیاد شیرازی
شهید علی صیاد شیرازی در شهرهای مشهد، آمل، گنبد کاوس و تهران دوران دبستان تا دبیرستان خود را سپری کرد. وی یکی از شاگردان ممتاز در تمام دوران تحصیل خود بود.

 عاقبت او در سال 1343 وارد دانشگاه افسری شد و چند سال بعد با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد و به انجام وظیفه مشغول شد. برای گذراندن دوره مقدماتی توپخانه در همین سال عازم اصفهان شد. وقتی که دوره مقدماتی اش تمام شد ، چند وقتی را در مناطق غرب کشور در مشاغل افسر دیده بان توپخانه و معاون آتش بار و فرمانده آتشبار ، در تبریز و سپس لشکر 81 کرمانشاه به خدمت خود ادامه داد. وی در سال 1350 برای گذراندن دوره آموزشی زبان انگلیسی به تهران آمد و بعد از پایان دوره و جدیت در تحصیل، یکی از استادان زبان انگلیسی شد.

ازدواج شهید علی صیاد شیرازی
شهید علی صیاد شیرازی هنگامی که تصمیم داشت در سال 1350 با دختر دایی خود، عفت شجاع، ازدواج کند، با مخالفت ارتش حکومت پهلوی مواجه شد. حکومت پهلوی دلیل مخالفت ازدواجش با این دختر را سابقه مبارزاتی پدر عفت شجاع با حکومت مطرح کرد. سرانجام ارتش حکومت پهلوی در اثر اصرار ستوان شیرازی، با این ازدواج موافقت کرد. ثمره ی این ازدواج سه فرزند شامل یک دختر به نام مریم متولد 1352 و دو پسر به نام های مهدی متولد 1360 و محمد زاده ی سال 1363  بوده است.

بیوگرافی شهید علی صیاد شیرازی,امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی,شهید علی صیاد شیرازیشهید علی صیاد شیرازی یکی از فرماندهان بزرگ ارتش ایران در دوران جنگ تحمیلی به شمار می‌رود.

فعالیت های شهید علی صیاد شیرازی
پس از این که تحصیلات شهید علی صیاد شیرازی به اتمام رسید، دوره« رنجر» و چتربازی را در شیراز با رتبه عالی گذراند. دوره تخصصی توپخانه را در اصفهان سپری کرد و به لشکر زرهی تبریز از سال 1348 پیوست و در نیروی زمینی خدمت رسمی خود را آغاز کرد. افسر دیده بان توپخانه و معاون آتش بار نخستین سمت او می باشد. لشکر مزبور در پایان 9 ماه حضور وی در تبریز، منحل شد. لشکر تبریز پس از انحلال در اسفند سال 1349، به لشکر 81 زرهی کرمانشاه منتقل و بعنوان فرمانده آتش بار در« گردان 317» توپخانه مشغول به خدمت شد.

شهید علی صیاد شیرازی در آزمون اعزام به خارج دانش آموختگان دانشکده افسری در اوایل سال 1351 شرکت کرد و برای تکمیل تخصص توپخانه بعد از قبولی به آمریکا اعزام شد. او در شهر« فورت سیل» ایالت« اوکلاهما» دوره سه ماهه تخصص« هواسنجی بالستیک» را با نمره عالی و احراز رتبه اول از میان 20 افسر آمریکایی و ایرانی به پایان رسانید. در اواخر سال 1352 بعد از بازگشت به میهن، به اصفهان رفت و در دانشکده توپخانه مشغول تدریس شد و  به تدریس زبان انگلیسی به طلاب حوزه علمیه« حاج حسن امامی» در کنار انجام وظایف نظامی و شغلی می پرداخت. 

در مهر ماه سال  1360 شهید علی صیاد شیرازی به پیشنهاد رییس شورای عالی دفاع از سوی امام خمینی به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی منصوب شد. وظیفه ی او در این منصب فرماندهی نیروهای ارتش اسلام در عملیات های پیروزمند ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس بود. عملیاتی که سرنوشت جبهه های اسلام علیه کفر را به پیروزی رقم زد و روند جنگ تحمیلی را در مسیر پیروزی ارتش اسلام قرار داد. بعد از آن در 23 تیرماه 1365، علی صیاد شیرازی طی حکمی از طرف حضرت امام خمینی به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. مسئولیت فرماندهی نیروی زمینی ارتش به خاطر مسئولیت خطیری که شهید صیاد شیرازی در شورای عالی دفاع داشت، در مرداد ماه سال 1365با درخواست رئیس شورای عالی دفاع و موافقت حضرت امام خمینی، به شخص دیگری واگذار شد.

شهید علی صیاد شیرازی,زندگی نامه شهید علی صیاد شیرازی,مسئول عملیات ترور سپهبد شهید علی صیاد شیرازیشهید علی صیاد شیرازی با دختر دایی خود عفت شجاع، ازدواج کرد.

در 18 اردیبهشت 1366 شهید علی صیاد شیرازی بهمراه تعدادی دیگر از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رییس شورای عالی دفاع و موافقت امام خمینی به درجه سرتیپی ارتقای مقام یافت. وی در مهرماه سال 1368 به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح به تقاضای رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا منصوب شد. در شهریورماه سال 1372 امیر شجاع سپاه اسلام با حکم فرماندهی معظم کل قوا به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد. در 16 فروردین ماه 1378 صیاد شیرازی هم زمان با عید غدیر به درجه سرلشگری با حکم مقام معظم فرماندهی کل قوا نایل آمد.

شهادت شهید علی صیاد شیرازی

شهید علی صیاد شیرازی در ساعت 6 و 45 دقیقه صبح روز شنبه 21 فروردین ماه 1378، که با اتومبیلش قصد رفتن به محل کارش را داشت، در مسیر مورد سوء قصد عوامل تروریست منافقین قرار گرفت و شدیداً مجروح شد. بعد از مطلع شدن اهالی محل از این حادثه، فورا او را به بیمارستان فرهنگ انتقال دادند که متأسفانه در بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده، به شهادت رسید.

پیام رهبر انقلاب به شهید علی صیاد شیرازی

قسمتی از پیام مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای در مورد شهادت شهید علی صیاد شیرازی اینگونه است:امیر سرافراز ارتش اسلام و سرباز صادق و فداکار دین و قرآن، نظامی مؤمن و پارسا و پرهیزکار، سپهبد علی صیاد شیرازی امروز بدست منافقین مجرم و خون خوار و روسیاه به شهادت رسید او از روزی که قدم در راه انقلاب نهادند، مانند دیگر مردان حق، همواره سر و جان خود را برای نثار در راه خدا به روی دست داشتند. سرزمین های داغ خوزستان و گردنه های برافراشته کردستان سالها شاهد آمادگی و فداکاری این انسان پاک نهاد و مصمم و شجاع بوده است.

وصیت نامه شهید علی صیاد شیرازی
بسم الله الرحمن الرحیم، ارحم الراحمین، رب العالمین و صلی الله علی محمد واله الطاهرین و سلم.انالله و اناالیه راجعون... خداوندا! این تو هستی که قلبم را مالامال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایتت قرار دادی. خدایا؛ تو خود می دانی که همواره آماده بوده ام آنچه را که تو خود به من دادی، در راه عشقی که به راهت دارم، نثار کنم. در صورتیکه چنین نبود، آن هم خواست تو بود. پروردگارا؛ رفتن در دست تواست، من نمی دانم چه موقع خواهم رفت، ولی می دانم که از تو باید بخواهم تا مرا در رکاب امام زمانم قرار دهی و به قدری با دشمنان قسم خورده ات بجنگم تا به فیض شهادت نائل آیم. از پدر و مادرم که حق بزرگی بر گردنم دارند می خواهم که مرا عفو کنند؛ من نیز همواره برایشان دعا کرده ام که عاقبت به خیر شوند.

زندگینامه شهید علی صیاد شیرازی,شهید علی صیاد شیرازی,ازدواج شهید علی صیاد شیرازیشهید علی صیاد شیرازی به دست منافقین مجرم و خونخوار و روسیاه به شهادت رسید
از همسر گرامی و فداکار و فرزندانم تقاضا دارم که مرا ببخشند که کم تر توانسته ام به آن ها برسم و بیشتر می خواهم وقف راهی باشم که خداوند متعال به امت زمان ما عطا فرموده است. آنچه برایم از دنیا باقی می ماند، حق است که در اختیار همسرم قرار گیرد. از همه ی آن هایی که از من بد دیده اند می خواهم که مرا به بزرگی خودشان ببخشند و بالاخره از مردان مخلص خودم به ویژه حاج آقا امیر رنجبر نیک دل، استدعا دارم به امور حساب و کتاب من در غیابم رسیدگی کنند و با برادران دیگر، چون جناب سرهنگ حاج آقا آذریون و تیمسار حاج آقا آراسته در این باب، تشریک مساعی نمایند. خداوندا! ولی امرت حضرت آیت الله خامنه ای را تا ظهور حضرت مهدی( عج) زنده، پاینده و موفق بدار. 

آمین یا رب العالمین من الله التوفیق علی صیاد شیرازی- 19دی ماه1371
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 57867
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید