• 1398/12/12
  • - تعداد بازدید: 136
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا :

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا :

پیشگیری فردی از ابتلا به بیماری کووید19، مهمترین اقدام جهت کنترل شیوع بیماری است. ارتقاء ایمنی بدن، درکنار رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط مهمترین اقدامی است که می توان در جهت پیشگیری فردی انجام داد. با رعایت نکات تغذیه ای در این روزها ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهید.
 
 
خانم مهندس محمد حسینی رئیس واحد تغذیه و کارشناس ارشد تغذیه این بیمارستان در تشریح راهکارهای تغذیه ای جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری، و حمایت تغذیه ای در صورت ابتلا، رعایت موارد زیر را توصیه می نمایند:

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد.

کمبود دریافت غذایی و ویتامین هایی مانند ویتامین C و A وD و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به این بیماریها را افزایش می دهد.

کودکان زیر 5 سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای حاوی کورتون مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند.

برای پیشگیری از این بیماری ها نکات زیر را رعایت نمایید:

ü روزانه سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو ترش یا آب نارنج تازه ، هویج و کدو حلوایی استفاده کنید.

ü مصرف انواع خانواده کلم را فراموش نکنید ، قارچ و فلفل دلمه ای مفید هستند.

ü از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

ü استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

ü مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود.

ü روزانه حداقل 2 لیتر مایعات مصرف شود.

ü کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی(زینک) سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند از منابع غذایی این 2 ریزمغذی مثل حبوبات، شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

ü از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ،کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.

ü از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند ، خودداری شود.

ü در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

ü از جوانه های گندم و ماش که حاوی ویتامین C هستند در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

ü از میوه های فصل حاوی آنتی اکسیدان مثل انار، مرکبات، کیوی و ... استفاده کنید.

ü طبع سرد و گرم مواد غذایی هیچ ارتباطی با کرونا ندارد.

ü ماست پروبیوتیک مصرف کنید ، لبنیات حتما کم چرب باشد.

ü از مصرف دل، جگر و قلوه پرهیز کنید.

ü گز، سوهان، نبات، انواع تافی، آبمیوه های صنعتی، کلوچه و سایر مواد غذایی حاوی قندهای ساده را حذف کنید.

روغن های جامد را حذف کنید.
 
فراموش نکنیم که بیماری کرونا فعلا درمان دارویی مشخصی ندارد و درمان حمایتی، مهمترین اقدامی است که می توان در جهت بهبود فرد مبتلا به این بیماری ویروسی انجام داد.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 20665
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید