• 1399/11/29
  • - تعداد بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
10 توصیه تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا؛

در دوران کرونا پروتئین های کم چرب را جایگزین فست فودها کنیم

.

با توجه به همه گیری بیماری کووید-19، آگاهی و پیروی از 10 توصیه تغذیه ای زیر، ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های غیرواگیر/مزمن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها کووید-19 کمک خواهد کرد:

 

1-                رعایت دو اصل مهم رژیم غذایی یعنی:

تعادل (مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی موردنیاز برای حفظ و ارتقای سلامت)

تنوع (مصرف انواع مواد خوراکی از 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و فراورده‌های لبنی، گوشت و جانشین های آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغن ها و چربی ها)

همچنین مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در برنامه غذایی روزانه

2-               توجه به انرژی دریافتی از مواد غذایی و انرژی مصرفی در فعالیت های فیزیکی، برای پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی

3-               مصرف روزانه­ دست کم 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین

 

4-               دریافت روزانه­ منابع غذایی پروتئین کم چرب (با تاکید بر ماهی و گوشت های سفید)، روی، آهن و سلنیم (شامل انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراورده های لبنی، انواع سبزی های برگ سبز و انواع مغزها)

5-               دریافت روزانه­ منابع غذایی ویتامین C (شامل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه  غلات و حبوبات، سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه­، شلغم)، ویتامین A یا اشکال پیش ساخته­ آن (از جمله انواع میوه ها و سبزی های زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج، کدوحلوایی، سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و زرده تخم مرغ)، ویتامین E (موجود در مغزها/آجیل و روغن ها)، ویتامین D (شامل انواع ماهی‌های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و ویتامین های گروه B (شامل انواع نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزی ‌های برگ سبز، شیر و فرآورده های لبنی، انواع گوشت‌ها، تخم مرغ و مغزها)

6-               دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-3 با مصرف دست کم 2 بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و دیگر منابع آن

7-               دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این ویتامین

8-               استفاده ار فراورده های غذایی پروبیوتیک شامل ماست کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک

9-               پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا تهیه شده در بیرون از منزل

10-            پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک و کباب هایی که مغر آن به طور کامل پخته نشده باشد.

«سیده مریم عبداله زاده» دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 37302
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید