• 1398/11/07
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

معاون کل وزارت بهداشت مطرح کرد: لبنیات و آفلاتوکسین؛ واقعیت یا تشویش

معاون کل وزارت بهداشت مطرح کرد:

دکتر حریرچی گفت: اینکه لبنیات حاوی آفلاتوکسین باشد اجتناب ناپذیر است و همیشه و همه جا موجود بوده و هست و قاعدتا آفلاتوکسین در شیر غیر پاستوریزه به دلیل عدم کنترل بیشتر است.

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی با بیان این که حتی در کشورهای اروپایی که سختگیرانه ترین کدکس ها را دارند هم آفلاتوکسین در لبنیات وجود دارد، باید توجه داشت میانگین این سم حدود 50 تا 60 نانو گرم در لیتر در تمام شیرهای کشور است.

معاون کل وزارت در تشریح گفت: اگر مقیاس، کدکس اروپا باشد، خود عدد تقریبا بالاست چون عدد کدکس اروپا 50 نانوگرم در لیتر است. اگر کدکس ایران باشد  حدود 100 است که قابل قبول و اگر کدکس آمریکا   باشد که میزان آن  500 نانوگرم است، با این معیار، تقریبا تمام نمونه ها قابل قبول هستند.

دکتر حریرچی تاکید کرد: بررسی 50  مطالعه در ایران در چند سال اخیر  نشان میدهد در طی 10 سال گذشته میزان این سم در شیر رو به کاهش است. اگرچه هنوز با میزانی که با محصولات کشورهای اروپایی است قابل مقایسه نیست و حداقل 30 تا 40 نانو گرم در لیتر بیشتر است. 

وی با بیان این که با توجه به ارزیابی خطر باید به قضاوت این موضوع نشست، گفت:  همین امروز هم میزان مصرف شیر در جامعه ما پایین است و مصرف شیر در مقایسه با کشورهای اروپایی شاید یک چهارم باشد و به مردم توصیه می کنیم که مصرف شیر  را از سبد غذایی خود حذف نکنند و نکته دیگر این که  خطر جدی این ماده با دوز 3و نیم میلی گرم به ازای وزن مصرف کننده دیده شده که بسیار بعید است به این میزان از دوز در بدن فرد برسد.

دکتر حریرچی در پایان تصریح کرد: سرطان کبد اولیه در ایران عمدتا ناشی از سیروز هپاتیت مزمن است و سرطان ناشی از آفلاتوکسین نادر است. حتی ابتلا به سرطان اولیه کبد هم در ایران در سالهای اخیر رو به کاهش است.
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 19064
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید